Çek Cumhuriyeti Technical University Of Liberec'e Nasıl Gidilir Resimli Anlatım

Öncelikle Prag havaalanına indiniz.Pasaport kontrolünden geçtiniz ve bavulunuzu aldınız;

Prag havaalanından çıkmadan önce üzerinizde çek kronası olmadığı için ordaki büfelerden euronuzun ufak bir kısmını sadece ufak bir kısmını bozdurun 10 yada 20 euro civarı.Neden mi çünkü kurları çok kötü insanları kazıklamaya çalışıyorlar.O yüzden dikkatli olun.Şimdi kendinizi bir dışarı atın durakları göreceksiniz.Durakların olduğu kısımda otomatlardan 90 dakikalık ticketlardan alın bir tane 32 kron olması gerekiyor.Metro için de aynı ticketi kullanacaksınız.Duraktan 100 nolu araca binin.Alttaki resimde havaalanının duraklarını gösterdim.

100 nolu araca bindiniz.Elinizdeki ticketi araçtaki makinaya okutun bir dahaki sefere metro için okutmanıza gerek yok.Bileti saklayın yeter.Son durağa kadar bekleyin sizi sarı metro hattının önüne kadar bırakacak.Alttaki resimde sarı metro hattının önü gözükmekte.
Şimdi metro istasyonuna girin (bir daha ticketinizi okutmanıza gerek yok).Aşağı kata inin.Polisler bilet kontrolü yapabiliyor o yüzden biletinizi saklayın sorarsa gösterin.Cerny Most yönüne binin, en son durak olduğu için oturacak bir yer bulun baya uzun sürüyor.
Cerny Most'ta indiniz şimdi otobüse binip Liberec'e gelme zamanı.Metrodan çıkın en alt kata inin düzgün fotoğrafı olmadığı için gösteremiyorum ama şöyle ufak bir bilet satış yeri var ve ayrıca bütün otobüsleri sarı renkte göreceğinizi umut ediyorum.Liberec'e biletinizi alın zamanı gelene kadar bekleyin.(Biletin fiyatı 100 kron)Otobüste internet ve bedava içecek servisi var.
Yolculuk 1 saat civarı sürüyor ilk durma yeri Liberec o yüzden yanlış yerde inme şansınız yok.Şimdi Liberec'e indiniz tam olarak şu görüntüyle karşılaşacaksınız.Otobüs sizi tam bu durakta bırakacak.Gelecekteki seyahatleriniz için aklınızda bulunsun prag'a aynı bu duraktan geri döneceksiniz.
Resimde gördüğünüz üzere arkada Forum Liberec bulunmakta içerinde daha iyi fiyata döviz bozdurabilirsiniz eğer paraya ihtiyacınız varsa.En üst katta tayvan lokantası tarzı lokantalar var açsanız yemek yiyebilirsiniz.Foruma doğru ilerlediğinizde durakları göreceksiniz.Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.Orjinal ismi Terminál Fügnerova.
Buradan harcov yurduna ulaşmak için ilk önce otomattan yada sigara satan yerden 20 kronluk bus ticketi alacaksınız.Sonra kırmızıyla gösterdiğim yere doğru ilerleyip 15 numarayı bekleyeceksiniz.Tabelada kaç dakika sonra geleceğini gösteriyor.Eğer 15 yoksa 19 yada 90,91 nolu taşıtlarla gelebilirsiniz.15 kesin olarak yurdun önünde indiriyor, 19 yurdun biraz yukarısında bırakıyor.Diğer 90 ve 91 gece yarısından sonra işleyen araçlar.Bir resim daha koymak istedim kolaylıkla bulabilmeniz için.

15 Numaraya bindiğinizi farz ediyorum.Univerzitní koleje durağında ineceksiniz tam olarak aşağıdaki resimde belirttiğim kırmızı noktada inmiş olmanız gerekiyor.Yurtlar bu noktanın yukarısında yine resimde sarıyla daire içine aldığım yerde.

Yürüyerek o bloklardan birine ulaşmanız gerekiyor.Elinizdeki bavullarla biraz sıkıntı yaratabiliyor.Bir tanesine ulaştınız.Şimdi yapmanız gereken resepsiyondan isminizin hangi blokta olduğunu öğrenmek.Sonra o bloğa gidip kayıt işlemlerine başlamak.Benim tavsiyem welcome days'den önce orda olmanız.Welcome days'te okula nasıl ulaşacağınız kayıt nasıl olacağınızı anlatıyorlar.
Umarım yazım yararlı olmuştur.


Yorumlar